maanantai 3. toukokuuta 2010

Ilonan ensimmäinen riistatyö

Seisovan lintukoiramme Ilonan meriitit kanalintujen kanssa toimimisesta ovat tähän asti olleet pyöreä nolla, elleivät jopa miinuksella. Juha ja Ilona ovat ahkerasti käyneet etsimässä lintuja pelloilta ja metsistä, mutta huonolla menestyksellä, sillä vain lintujen jälkiä tai jälkiä linnuista on aikaisemmin löytynyt. Pari kertaa lenkillä Ilona on omin päin törmännyt lintuihin ja ajanut ne lentoon. Seisomisesta ei ole ollut hajuakaan.

Eilen kurssin suunta toivottavasti muuttui. Viimeisen viikon aikana Ilonan seisontataipumus on ”herännyt”: aamulenkeillä se on seisonut (mallikelpoisessa asennossa etutassu ylhäällä ja häntä suorassa) useasti nähtävästi lintujen hajua maassa sekä tietysti Onnia. Lauantaina yhteisellä metsälenkillämme Ilonalla oli vauhtia vähän liiankin paljon ja se häippäsi usein pois näköpiiristämme. Kävipä sitten niin miten ei toivoisi käyvän, eli Ilona törmäsi riekkopariskuntaan ja haukku raikuen pöljäili niiden perässä. Me kuulimme vain riekon naurun ja heti perään Ilonan haukun. Pettymyksestä sisuuntuneena Juha vei eilen Ilonan samaan paikkaan. Edellisen päivän juokseminen oli nähtävästi vienyt enimmät juoksuhalut ja koira oli toiminut rauhallisesti. Ilona löysi riekkopariskunnan ja teki rauhallisen seisonnan. Riekot olivat olleet arkoja ja säikähtäneet Juhaa joten avanssia Juha ei päässyt antamaan. Ilona oli hienosti jäänyt paikalleen eikä rynnännyt lintujen perään. Ensimmäinen riistatyö siis Ilonalle. Kylläpä oli omistajalla hymy korvissa koko loppupäivän! Tästä on hyvä jatkaa harjoittelua, toivottavasti koira toimii tulevissa tilanteissa yhtä mukavasti.

Onnin kanssa kokeilemme pk-jälkeä ja olen tehnyt Opalle makkararuutua ja pientä nakkijälkeä. Makkarat kyllä kovasti kiinnostavat, mutta minusta ukko ei vielä ole hoksannut homman juonta, nenätyöskentelyn harjoittelu siis jatkuu :) Jos tämä ei ole Onnin juttu, niin verijälkeä voisi kokeilla seuraavaksi.

Näyttelyrintamalla menemme ensi lauantaina Kuusamon ryhmikseen Onnin kanssa, sitten 15.5. Hyrynsalmelle. Ilonan seuraava koitos on mahdollisesti Muhos 13.6.

Ei kommentteja: