torstai 27. toukokuuta 2010

Ilona sairastaa vol. 3 -nopea tervehtyminen

Sunnuntaina jo näimme viitteitä siitä, että Ilonalla ei ole kaikki kunnossa. Tyttö oli päivällä väsynyt, vetämätön ja jäykähkö. Iltaa kohden Ilona kuitenkin piristyi ja luulimme jo tulkinneemme sen käytöstä väärin. Ikävä kyllä maanantaiaamuna oireet palasivat ja iltapäivällä koira oli selkeästi jäykkä, vaisu ja kipeä. Kuumetta ei vielä ollut. Eli aivan samat oireet kuin edellisinä kertoina, lukuunottamatta kuumetta. Soitimme eläinlääkärille ja hän kirjoitti samantien kortisonireseptin, kuten jo edellisellä kerralla olimme sopineet. Nyt Ilona aloitti siis pelkästään kortisonin, ei antibioottia. Ja kuten toivoimme, oireet olivat poissa vajaa vuorokausi ensimmäisestä lääkeannoksesta -kortisoni siis tehoaa hyvin. Eli koiraa vaivaa mahdollisesti joku kortisonihoitoon vastaava aivokalvontulehdus, lihaskalvontulehdus tms. Tiistaista alkaen koira on ollut oma pirteä itsensä, mitä nyt juo paljon enemmän kuin normaalisti, kiitos lääkkeen. Aiomme leikkauttaa Ilonan tulevaisuudessa, ajankohdasta täytyy vielä keskustella lääkärin kanssa. Ilonallahan on nytkin juoksu, joten voi olla, että sairastuminen on kytköksissä hormonivaihteluihin. Joka tapauksessa, Ilonaa ei käytetä jalostukseen tämän mystisen sairauden takia, joten kohdun poisto helpottanee elämää muutenkin. Toki mahdollinen jalostuskäyttö riippuisi monesta tekijästä ilman tätä sairauttakin (koe- ja näyttelytulokset ym). Ilonan sisaruksilla (11 sisarusta) tällaista vaivaa ei ole ollut, joten yksittäisestä tapauksesta lienee kysymys, eikä perinnöllisestä. Ilona ei siis osallistu Lapuan näyttelyyn, ehkä menemme sinne turistiksi katsomaan muiden sisarusten koitosta :)

Onni on ollut viikon lomalla mummolassa. Kovasti se siellä viihtyy, tykkää tutkia mummon puutarhaa ja pelata palloa :) Huomenna menemmekin sinne katsomaan pientä vastasyntynyttä siskon poikaani (ihan ihmisvauva tällä kertaa :)) ja katsotaan otammeko jo Onnin mukaan kotiin vai jääkö se vielä lomalle viikoksi.

1 kommentti:

quu kirjoitti...

Voih Ilonaa :( Onpa kurjaa kun neiti sairastaa. Toivottavasti syy selviää, sillä epätietoisuudessa oleminen ei ole yhtään mukavaa.

Onneksi kuitenkin tervehtyi nopeasti!