maanantai 17. toukokuuta 2010

Huh hellettä!

Meidän koiraperheessä tapahtuu. Perjantaina Ilonalla alkoi juoksu. Nyt on tiputellut ihan kunnolla, viimeksi maaliskuussa Ilona aloitti juoksunsa, mutta sairastui, jolloin juoksu loppui ensimmäisten päivien jälkeen. Toivomme, ettei juoksu tällä kertaa laukaise sairastumista, vaan menisi normaalisti. Se olisikin ohi sopivasti ennen kesälomia, eikä seuraavan juoksun pitäisi osua metsästyskaudelle, toivottavasti.
Onni on tietysti tohkeissaan Ilonasta leijuvista ihanista tuoksuista. Ruoka on kuitenkin vielä maistunut ja ukko malttaa jättää Ilonan rauhaan kun käsketään. Onnilla on myös muita huolia. Perjantaina Onni otti yhteen tuttavien mäyräkoirauroksen kanssa. Ennen kuin saimme erotettua riitapukarit toisistaan, mäykky ehti puraista Onnia etutassuun. Ranteen etu- ja takapuolella on selvät kulmahampaan reiät. Vielä lauantaiaamuna Onni ontui jalkaansa, joten emme lähteneet Hyrynsalmelle koiranäyttelyyn. Soitin varmuuden vuoksi päivystävälle eläinlääkärille, joka neuvoi haavan hoidossa sekä kirjoitti antibiootti- (Synulox) ja kipulääke (Rimadyl) reseptin. Puremahaavat ovat herkkiä tulehtumaan ilman tällaista hellettäkin, joten parempi antaa ab-kuuri näin varmuuden vuoksi. Olen huuhdellut haavaa ja vaihtanut sidettä ahkerasti. Haava näyttää ihan hyvältä, toivottavasti myös tämän työpäivän jälkeen, jonka koirat joutuvat viettämään tarhoissaan. Saa nähdä onko side vielä paikoillaan, kun tulemme kotiin… Perjantaina Onni sitten lähtee mummolaan lomalle, pois Ilonan tuoksuista.
Ensimmäiset helteet ovat kyllä ihania, mutta koirilla on ollut tukalan kuuma. Viikonloppuna ne viihtyivät enimmäkseen sisätiloissa tai makoilivat terassilla varjossa tarkkaillen ohikulkevia ihmisiä. Onnia en ole tällä hetkellä ilmoittanut mihinkään näyttelyyn. Ensin parannellaan tassu rauhassa ja katsotaan alkaako karvanlähtö kunnolla vai ei. Ilona on ilmoitettu Lapualle 20.6. Saksanseisojakerhon päänäyttelyyn. Oulussa ja Ylivieskassa on heinäkuussa kansainväliset näyttelyt, joihin olisi mukava osallistua, ovathan ne niin lähellä. Jätän ilmoittautumiset viime tippaan ja harkitsen tilannetta sitten.

Ei kommentteja: