tiistai 24. helmikuuta 2009

Eläinlääkärireissu ja ensimmäinen koulupäivä

Onnin elämässä on tapahtunut monta uutta asiaa viime päivinä. Reilu viikko sitten huomasin, että Onnin suuhun on puhjennut uudet kulmahampaat. Uudet hampaat kasvoivat vauhdilla, mutta vanhat maitokulmahampaat eivät antaneet merkkiäkään siitä, että tippuisivat tieltä pois. Hammasluvun kasvaessa tila rivistöstä loppui ja hampaat alkoivat painaa ikeniin. Niinpä varasin Onnille ajan eläinlääkäriltä maitokulmahampaiden poistoa varten. Kun maitohampaat poistettaisiin, niin uudet hampaat pääsisivät kasvamaan oikeaan asentoon.

Perjantaina iltapäivällä kävimme siis lääkärissä. Onni nukutettiin ja lääkäri poisti kaikki neljä maitokulmahammasta. Aikaa operaatioon meni vajaa tunti. Ukko sai kipulääkkeen ja herätepiikin ja hoiperteli omin jaloin pois lääkäristä. Perjantai-illan seurasimme krapulaista koiraa – välillä Onni jaksoi vähän leikkiä ja seurustella kunnes hoiperrellen lysähti nukkumaan hetkeksi. Vähän ennen puoltayötä sitten totesin, että nyt on ukko entisellään, virkeänä leikkimässä. Lauantaina Onnilla olikin edellisenkin päivän energiat käytössä ja meno oli sen mukaista! Hepulirallia otettiin jo seitsemän aikaan aamulla...

Lauantai-iltana kävimme tuttavien luona kyläilemässä ja Onni oli oikein kiltisti ja rauhallinen. Mitä nyt lirautti pikku pisut ihanalle pörrömatolle, mutta sekin johtui emännän väärästä tulkinnasta Onnin piipittämiselle, mikä oikeasti tarkoitti pissahätää eikä turhautumista.

Sunnuntaina ohjelmassa oli perinteinen lenkki Sallin ja Muston kanssa. Onnista huomaa nyt, että alkaa tulla ison pojan kujeita. Pissoja täytyy nuolla lipittää ja hajuja haistella entistä terhakammin. Silloin ei aina haluta noteerata emännän kutsuja… Jalannostoakin Onni on päättänyt alkaa harjoittelemaan.

Eilen maanantaina oli Onnin ensimmäinen koulupäivä. Illalla nimittäin matkasimme Fiksu pentu-kurssille. Harjoittelimme koiran palkkaamista herkulla, lelulla ja leikillä ilman lelua. Kotiläksyksi saimme sivulle tulon ja seuraamisen harjoittelun. Lisäksi teimme kohtaamis- ja luoksepäästävyysharjoituksia. Oikein mukava tunti oli, kurssista on varmasti paljon hyötyä meille.

Kuvagalleriaan lisätty Onnin ja sisarusten kuvia pikkupentuna kasvattajan luona.

Ei kommentteja: