keskiviikko 27. kesäkuuta 2012

Terppatarkkeja

Onni ja Ilona kävivät terveystarkastusten merkeissä Wickströmin Kaisan syynissä Akuutissa. Molemmilta peilattiin silmät ja tulos oli hyvä eli ei merkkejä perinnöllisistä silmäsairauksista. Onnilta tutkittiin myös polvet tuloksella 0/0. Nyt tuo polvilausunto on "ikuinen", kun koira on yli 3-vuotias. Kennelliittohan vastikään muutti tuota ikärajaa.
Kk.saksanseisojassa tutkitaan koirien silmiä todella vähän: vuonna 2010 tutkittiin 10 koiraa (terveitä, näistä 5 sisaruksia) ja vuonna 2011 tutkittiin 2 koiraa (terveitä). Tänä vuonna on tutkittu 6 koiraa (Koiranetin tämän hetkisen tiedon mukaan, Ilonaa ei tähän vielä laskettu) ja kolmella koiralla on löydetty kaihimuutoksia (kaksi näistä sisaruksia ja kolmannella näiden kanssa yhteisiä sukulaisia). Eiköhän olisi paikallaan, että rodun harrastajat (tai vähintään koiraansa jalostukseen käyttävät) aktivoituisivat myös silmätarkastusten suhteen, jotta mahdollinen orastava probleema saataisiin nitistettyä alkuunsa.

1 kommentti:

Aliel kirjoitti...

Hienot tulokset saivat, onnea. :) Samaa mieltä terveystarkeissa käyttämisestä, ei oikeasti ole iso vaiva ja rahareikä koiran koko elämää ajatellen.