maanantai 31. tammikuuta 2011

Jalostuspäivien näyttely Kuopiossa

Onni on Hyvä koira, nyt siitä on mustaa valkoisella :) Kuopion Jalostuspäivien näyttelystä tuloksena siis H, tuomarina Tapio Kakko (kasvattaa itsekin lapinkoiria):
Kokonaiskuvaltaan hyvä. Lyhyt runkoinen uros, joka antaa ilmanvamman vaikutelman. Hyvän muotoinen kuono, hieman liikaa huulia. Hieman vaaleat silmät. Saisi olla reilusti voimakkaammin kulmautunut edestä ja takaa. Kapea runko. Sopiva raajaluusto. Liikkuu hieman kapeasti edestä ja takaa. Voisi liikkua hieman pidemmällä askeleella. Saisi olla paremmassa karvassa, laatu oikea. Ihastuttava, levollinen luonne.

Tällainen oli siis Onnin debyytti isojen poikien luokassa, eli avoimessa. Koikkeliiniltahan se siellä turrukoiden seassa näytti :) Saapa nähdä kasvattaako paremman turkin vielä tänä talvena. Kakko arvosteli koirat tarkasti ja kohteli niitä hyvin. Erityisesti mieltä lämmitti tuomarin kommentti Onnin hyvästä luonteesta, hän oikein korosti sitä lopuksi ja sanoi, että koiran liikkuessakin huomaa, että sillä on palikat päässä kohdallaan. Urosten kehissä olikin paikoin rähinää ja haukuntaa, mikä alensi ko. koirien arvosanaa.

Todella mukava reissu oli, kiitos Emma matkaseurasta! Kiva oli rupatella tuttujen ihmisten kanssa ja nähdä suuri määrä koiria. Tapasimme mm. Onnin puolisiskon Priitan omistajansa Paulan kera, tässä kuva sukulaisista. Eikös niissä olekin samaa ilmettä?


Kuva: Paula M.

Vien Onnin seuraavan kerran näyttelyyn joskus hieman keväämmällä. Jätetään Tornion ryhmiskin väliin, antaa ukon kasvatella turkkiaan.

4 kommenttia:

quu kirjoitti...

Kakolle olisi kyllä ilo viedä! :) Kuten muillekin kasvattajatuomareille.

Onpa tarkka arvostelu, selkeästi näkee että katsoi koiria tarkemmasti.

Mekin jätetään Tornion näytelmät väliin, ehkä ensi vuonna sitten. :)

Anu kirjoitti...

Hyvä Onni ja Elina! Kiitä vain itseäsikin Onnin hienosta kehäkäytöksestä :)

Anna-Maija kirjoitti...

Vaikka Onnin päässä "on palikat paikallaan", niin kyllä ne on siellä hihnan toisessakin päässä, hyvä Elina!

Nappasin tuon puolisisarusten kuvan koneelleni, kiitos! Oliko se Emman vai sinun ottama?

Tuolla edellisessä osassa tuosta Tahvosta tulee kyllä mieleen yksi tietty Hiekkaniemeläinen kaikkine karvoineen, hih.

Elina kirjoitti...

Onnin ja Priitan kuvan on ottanut Paula :) Täytyykin merkitä hänet kuvaajaksi.

Jätinpä kirjoittamatta tuohon tekstiin, että Onni haukahteli ja piipitteli innoissaan varmaan ekan puolen tunnin ajan tuolla näyttelypaikalla, mutta luojan kiitos oli kuin enkeli kehässä ;)