tiistai 23. marraskuuta 2010

Ilonalle riistatöitä

Ilona pääsi viikonloppuna tutustumaan fasaaneihin Lumijoella. Reissu meni yli odotusten, sillä Ilona teki kolme puhdasta riistatyötä fasulle! Lintuja ei tällä kertaa ammuttu, vaan ne jätettiin vielä kasvamaan. Kokemus tuli oikeaan paikkaan, sillä nyt saatiin pitkästä aikaa tietoa siitä millä mallilla Ilonan työskentely lintutilanteessa on. Viime aikoina lintuja ei ole löytynyt ja sellainen meinaa olla isännälle turhauttavaa, kun ei pääse treenaamaan koiraa riistan parissa. Lauantain kokemukset näyttivät, että muuta viilattavaa kuin avanssi ei oikeastaan ole. Nyt avanssi on vielä hiukan hidas, koira saisi lähteä räväkämmin luvan saatuaan. Treeniä, treeniä vaan...

Onnin sisaruksista nyt kaksi on käynyt luustokuvissa. Seitan lisäksi myös Ruskan tulokset olivat hienosti lonkat A/A, kyynärät ja polvet 0/0! Onnea kasvattajalle ja omistajille! Onneksi C-lonkkia ei ole todettu muilta kuin Onnilta. Jos tätä lukee joku muu Onnin sisaruksen omistaja, joka ei ole kuvauttanut koiransa luustoa tai tarkastuttanut silmiä, kehotan harkitsemaan terveystutkimuksia, siitä saa arvokasta tietoa oman koiransa terveydentilasta sekä auttaa koko rodun terveystilanteen arvioimista.
Ruska käväisi näyttelyssä Virossa, tuliaisina oli vara-cacibeja sekä Viron serti, onnea! Tämä tarkoittaa sitä, että kun Ruska saa viimeisen sertinsä Suomessa ja valioituu, siitä tulee samalla myös Viron muotovalio :)
Harkitsen Onnin seuraaviksi näyttelyiksi Kuopion Jalostuspäivien näyttelyä sekä Ilomantsin ryhmistä, jotka molemmat ovat tammikuussa. Niissä on mielenkiintoiset tuomarit Tapio Kakko ja Marja Talvitie. Jalostuspäivillä tehdään myös jalostustarkastuksia ja mietinnässä on Onnin ilmoittaminen sinnekin. Tosin ukko on silloin vasta 2v4kk ja voi olla, että miehistyykin vielä, joten jalostustarkastuksen voisi jättää tuleville vuosille.

Myy kasvaa hurjaa vauhtia. Nyt on pitänyt puuttua hampaiden käyttöön, ei ole mukavaa, että naskalit napsahtaa sormiin kiinni heti kun sitä kurottaa silittämään. Vaikka Myy testaileekin käyttäytymisen rajojaan, ottaa se ojentamiset ja kieltämiset varsin nöyrästi vastaan, kovin montaa toistoa ei ole vielä tarvittu. Täytyypä taas laittaa uusia kuvia, kunhan ehtii...

Ei kommentteja: