perjantai 18. kesäkuuta 2010

Hieno-taitava Onni

Vaikka me ollaan vasta agilityn alkeiskurssilla ja vaikka koirat pidetään harkoissa kiinni niin silti olen tosi tyytyväinen ja ylpeä Onnin työskentelystä eilisissä treeneissä. Onnin kontakti sai kehuja valmentajilta ja hyvin ukko jaksoikin kuunnella minua. Koko tuntia Onni ei vielä jaksa keskittyä, mutta se ei haittaa. Eilen tehtiin pujottelua ohjureitten kanssa ja välillä Onni oli hajulla siitä mikä on homman nimi ja että ohjureiden yli ei saa pomppia (vaikka kokeili se sitäkin välillä). Putkea, puomia ja hyppyäkin otettiin. Puomilla vauhtia riitti ihan mukavasti, mutta Onni malttoi silti rauhoittua loppupään kontaktilla.
Selkeästi viime aikojen tokotreenit ovat parantaneet kontaktia. Viimeksi tokossa kerrattiin eteen istumista, perusasentoa, maahanmenoa ja luoksetuloa. Uutena otettiin hyppyä ja seuraamista. Ainoa miinus Onnille tuli karkaaminen luoksetulosta toisen koiran luo. Onneksi pahimmilta rähinöiltä vältyttiin… Ensin näytti, että Onni ei provosoidu muista koirista mutta juuri ennen luoksetuloa toinen koira ryntäsi Onnia kohti ja sekös jäi ukon mieleen ja näin luoksetulotreeni meni pilalle. Muuten ukon suoritus oli kiitettävä, tästä on hyvä jatkaa!
Eilen illalla kävi ensimmäistä kertaa niin, että pihan portti jäi vahingossa auki. Onni päästettiin ulos pihalle ja niinhän se oli käyttänyt tilaisuutta hyväkseen ja painellut portista ulos. Sisällä me havahduimme erilaiseen vahtihaukkuun. Menin kutsumaan ukkoa sisälle ja huomasin, että sehän on portin väärällä puolella, talon vieressä tien pientareella päivystämässä. Onneksi tajusin olla karjaisematta mitään vaan iloisesti kutsuin sitä luokse ja sieltähän se heti tulikin. Hyvä poika! Toivottavasti ei ollut säikytellyt ohikulkijoita…
Saksanseisojakerhon päänäyttely on tulevana viikonloppuna Lapualla. Toivotamme onnea Ilonan sisaruksille kehään, ja kasvikselle ampumakilpailuun!! Ainakin Iiris ja Iita ovat osallistumassa.

Ei kommentteja: