maanantai 14. kesäkuuta 2010

1. tokotreenit, agia ja muuta

Tokon alkeiskurssilla ekalla kerralla opettelimme kontaktia, perusasentoa (meillä vähän vino), maahanmenoa (Onni ottaa herkästi lonkka-asennon, pitäisi pysyä suorana), paikalla olemista, luoksetuloa sekä luoksetulosta eteen istumista. Onni oli ihan reipas ja saimme paljon hyviä vinkkejä sekä tietysti kotiläksyjä, joita ollaan yritetty harjoitella. Tänään on kurssin toinen kerta ja nähdään ovatko liikkeet parantuneet.
Torstaina olimme myös agin alkeiskurssilla, jossa harjoittelimme koiran kanssa hyppyä ja putkea sekä kuivaharjoitteluna pujottelua. Onnihan oli agin alkeissa jo talvella, mutta siellä uusia asioita opeteltiin liian kovalla tahdilla eikä Onni jaksanut keskittyä (=minä en saanut ukkoa motivoitua tarpeeksi). Nyt kokeilemme lajia uudelleen. Tällä kertaa etenemisvauhti on maltillisempi. Opettelemme vain esteet eikä esimerkiksi pitkiä ratoja eikä ohjauskuvioita tule ollenkaan.
Ilona sairasti viime viikolla suolistotulehduksen. Oksensi ja ripuloi useana päivänä eikä ruoka maistunut ja kun ripulin seassa huomattiin verta, vein tytön lääkäriin. Lääkäri totesi Ilonan vastustuskyvyn olevan kortisonilääkityksestä johtuen matala ja näin suolistoon oli päässyt joku pöpö. Koira oli myös hiukan kuivunut, joten Ilona sai pari pussia suolaliuosta suoraan suoneen. PVK oli normaali eikä vierasesinettä epäilty, joten koiralle annettiin antibiootit. Eilen masu ja tuotokset olivat jo normaalit eli tästäkin selvittiin. Parin päivän päästä kortisonilääkityskin loppuu ja sitten kyllä toivomme PITKÄÄ taukoa sairasteluista. Tämä viimeiset puolisen vuotta ovat kyllä olleet Ilonalle rankkaa aikaa :(
Eilen meillä sentään oli hauskaa kun Emma ja Salli tulivat vierailulle! Koirat rallattelivat mielissään pitkin pihaa ja tulivat oikeen hyvin juttuun toistensa kanssa. Tässä muutama Emman napsaama kuva, kiitos Emma!

Ei kommentteja: