perjantai 15. tammikuuta 2010

Aloitimme Onnin kanssa agilityn alkeet Oulujokilaakson kennelkerhon kurssilla. Ekalla tunnilla opettelimme hyppyä, putkea ja puomia. Onnillehan nuo kaikki käskyt (hyppy, läpi, kiipeä) on uutta, emme ole opetelleet vielä edes ”hyppy”-käskyä. Reippaasti ukko teki kaiken mitä siltä halusin, putkeenkin ryntäsi ennen kuin olin itse siihen valmistautunut. Palkkaus tuli siis reilusti jälkijunassa. Seuraaviin suorituksiin ehdin sitten kutakuinkin mukaan. Fiksu pentu-kurssilla silloin pentuna Opa piti työntää putkeen ensimmäisillä kerroilla, mutta nyt meininki oli aivan toinen. Puomin Onni on kiivennyt muutaman kerran aiemminkin ja teki sen nytkin ongelmitta, täytyy vaan panostaa palkkaukseen kontakteilla jatkossa. Hauskaa oli ja odotamme jo ensi kertaa innolla! Paikalla taisi olla kuusi koiraa, joista kolme oli suomenlapinkoiria.

Tällä viikolla Onni ja Ilona ovat erikoistuneet sepelin kaivamiseen tarhassa. Luulen, että homma menee näin: Onni istuu ylipäällikkönä hiljaa ja katsoo, kun Ilonan kaivajatassut laittaa sepelin liikkeelle :) Oli meinaan sepeli lentänyt sen verran kauas, että tuskin lapinkoiran töppöjalat ovat siihen pystyneet… Ollaan nimetty Onni ylipäälliköksi, koska tietyissä tilanteissa se istuu ryhdikkäänä ja valvoo ympäristöä kun Ilona touhuaa jotain omiaan. Ja jos paljastuu, että jotain ei-niin-kovin-sallittua on tehty, Onnin ilme (varsinkin Juhaa kohtaan) on ”en se minä ollut, en varmana” tai ”varmasti sanoin Ilonalle ettei noin saa tehdä, mutta… en se minä ollut, uskothan iskä uskothan”. Salaa se kuitenkin hykertelee mielessään, että häh-hää, selvisinpäs pälkähästä ja Ilona sai satikutia!

Ilonalla on ollut masu vähän löysällä, mitä lie pistellyt kitusiinsa tarhassa ja lenkillä. Onni taas näyttää ihmeelliseltä takkuturkilta vaikka sitä on harjattu saman verran kuin ennenkin, liekö karvanlähtö alkamassa tai sitten nykyinen nappulamerkki Canami ei ole sen turkille paras mahdollinen. Tosin koirat ovat viime päivinä ottaneet myös painimatseja ulkona tarhassa. Onnin turkki on ollut paikoin läpimärkä ja kuolainen Ilonan jäljiltä. Tuskin tuollainen käsittely turkkia ainakaan parantaa…

Lauantaina eli huomenna meillä on pentutreffit (tässä tilanteessa lasken Onnin vielä pennuksi, (ja onhan se sitä!) koska haluan itse mennä paikalle rapsuttelemaan koiria ja tutustumaan uusiin ihmisiin. Paikalle on tulossa yli 6kk ikäisiä koiria, joten ehkä Onnikin sopii joukkoon mukaan, eikä sen leikit ole liian rajuja enää tuon ikäisille. Ilona toivottavasti pääsee paukkupakkasten jälkeen pitkästä aikaa lintuja etsimään ja isännän kanssa treenailemaan.

Onni on ilmoitettu Kuopion jalostuspäivien näyttelyyn 31.1. ja Enon ryhmikseen 6.2. Sitten meillä voi olla vähän taukoa näytelmistä, varsinkin jos tuo turkki alkaa tippumaan.

1 kommentti:

quu kirjoitti...

Jekku ilmoittautuu Onnin leikkikaveriksi :)