lauantai 9. toukokuuta 2009

Pohjois-Karjalassa vappuviikonloppuna

Vietimme vapun Lieksassa. Koirat saivat nautiskella puutarhatöistä mummon takapihalla ja ahkerasti ne harvensivatkin kukkapenkkiä ja pensaita! Vappupäivänä teimme pienen patikkaretken Reposuolle. Pakkasimme reppuun makkarat ja munkit, tähtäimenä siis nuotiopaikka. Sinne saavuttaessa huomasimme, että siellä olikin jo porukkaa. Mutta eipä se haitannut, sillä immeiset olivat hyvinkin samanhenkisiä kuin me: mukana oli lapinkoirauros Ami (Terhakan Aamos 10kk), he olivat ennen omistaneet kk.saksanseisojan ja heidän tytöllään kuulemma oli tolleri, aivan kuin minunkin siskollani! Onni-höppänä rakastui Amiin ja halusi painia sen kanssa koko ajan, ja kun lähdön aika koitti, ei Onnia kiinnostanut meidän lähtö ollenkaan. Lopulta se piti napata kiinni hihnaan. Onnin ilme koko paluumatkan ajan oli sellainen, että "heti jos äiskä minut hihnasta löysää niin käännyn 180 astetta ympäri ja pingon takaisin Amin luo"...

Lauantaina kävimme näyttelyssä Tohmajärvellä. Tuomarina oli Leni Finne. Onni sijoittui ensimmäiseksi pentuluokassa ja sai KP:n. Narttupentu Seitakeron Wahvero valittiin ROP-pennuksi Onnin ollessa VSP. Onnin kaunis sisko Seita oli narttujen toinen.
Lenin arvostelu:
Oikeat mittasuhteet. Riittävä luusto. Oikealinjainen pää. Miellyttävä ilme. Hyvät silmät ja korvat. Hieman lyhyt kaula. Litteä eturinta. Hieman lyhyt olkavarsi. Oikean mallinen rintakehä. Oikein kulmautuneet takaraajat. Liikkuu ahtaasti edestä ja takaa. Oikea askelpituus. Aavistuksen alaskiinnittynyt häntä.

Leni oli kyllä hyvin koiraystävällinen tuomari, rapsutteli ja jutteli koirille. Onni hieman arasteli häntä aluksi, mutta Leni voitti Onnin puolelleen ja sai lopulta jopa leikkimäänkin :) Lappalaisten kehä oli sisällä liikuntahallissa, mutta eipä tuo tainnut Onnia haitata, ukko oli hyvin rauhallinen. Taisi jopa nukahtaakin lattialle loppupäivästä. Meillä olikin pitkä päivä, kun matkassa ollut Puntti-tolleri pääsi kehään vasta iltapäivällä. Puntti käyttäytyi hienosti ja sai tuloksen H.

Onni on ilmoitettu Iin näyttelyyn 16.5. Sen jälkeen taidamme pitää taukoa näyttelyistä. Annetaan Onnin kasvaa ja reipastua hieman ennen seuraavaa koitosta :)

Ei kommentteja: