tiistai 13. marraskuuta 2012

11 kysymystä -haaste

Sain tällaisen koiria koskevankysymyshaasteen Emmalta ja tässäpä vastaukset kysymyksiin.

1. Hauskin kuva koiristasi?

(yritin ladata tähän yhtä kuvaa, mutta se tuli aina liian suurena, joten kokeilen myöhemmin uudelleen...)

2. Millainen oli ensimmäinen koirasi (myös kotikotona olevat lasketaan)?

Lapsuudenkodissa ensimmäinen koiramme oli suomenlapinkoiranarttu Hiekkaniemen Iina. Se oli ihana, itsepäinen narttu. Iina pomotti muita narttukoiria, sieti uroksia ja joitakin uroksia se suorastaan liehitteli. Iinaa ei kummemmin osattu kouluttaa, mutta kiva koira se oli ihan tavallisessa arjessa ja näyttelyissäkin osasi käyttäytyä. Siitä tulikin Suomen muotovalio. Iina tykkäsi jahdata oravia ja ukki tuumikin, että sen olisi voinut opettaa metsästyskoiraksi, kun olisi vaan ottanut sen nuorena jahtiin mukaan, sen verran paljon sillä oli riistaviettiä. Iinasta on jäänyt mieleen myös se, että jokaisella kesämökkireissulla se teki 1-2 omaa lenkkiä päivässä, yleensä myyrästämään lähipelloille, jossa se myös hyvin usein kieri paskassa ja tuli sitten itseensä tyytyväisenä takaisin pihaan. Vanhemmiten Iina oppi pysymään kohtuu hyvin pihassamme irti ja makoili vain lumipenkan päällä seuraten harvoja ohikulkijoita. Samalla kadulla asui erikoinen rouva, joka vihasi naapuruston koiria (vaikka hänellä itselläänkin oli koira, räkyttävä griffoni). Tämän rouvan Iina eräänkin kerran pysäytti tiellä ja haukkui hänelle kuuluvasti, muita naapureita se ei noteerannut. Siitä sitten saatiin "pieni" naapurien välinen väittely aikaan :D Irti ollessaan Iinalla oli myös tapana käydä hakemassa lähitalon Nappe-koiralta hirvenluu ja tuoda se omaan pihaan.

3. Millainen oli ensimmäinen rotusi edustaja, jonka tapasit?

Suomenlapinkoirista varmaankin Poromiehen Jouni, joka asui lapsuuden kodin lähellä. Sillä oli aivan järjettömän tuuhea turkki ja muistan kun omistaja sanoi, että hän imuroi koiran usein, koira oli tottunut siihen :D Saksanseisojista muistan kun enollani oli kkssu Rape, jolla oli aivan kamalan runsas parta, vielä pahempi kuin Myyllä. Se oli yliystävällinen koira, harmi vain kun se ei ehkä saanut niin paljon aktiviteettia ja huomiota kuin se olisi tarvinnut.

4. Jos sinulla olisi jokin muunrotuinen koira, mikä se olisi?

Sanotaan vaikka göötti. Sen ilme ja monikäyttöisyys miellyttää, mutta toisaalta niillä on pahimmillaan aivan liian lyhyet raajat, joka taas on ahdistava puoli rodussa.

5. Mikä on koiriesi lempipuuhaa?

Syömisen lisäksi tällä hetkellä varmaan leikkiminen. Varsinkin Ilona on ontumisen vuoksi ollut niin vähällä liikunnalla, että se suorastaan kerjää leluja ja lelun saadessaan innostuu kovasti, enemmän kuin ennen. Myy innostuu lähes mistä vaan milloin vaan, se hössöttää lähes aina. Onnikin on tykästynyt uusiin leluihin, lempilelu taitaa olla Muumeista tuttu Mörkö-pehmolelu, jonka se välillä saa vähäksi aikaa itselleen. Onni on armoton pehmolelujen suolistaja, joten Mörköäkin on yritetty säästellä, jotta siitä olisi iloa pidemmäksi aikaa. Säilyypähän koirillakin mielenkiinto, kun leluja ei ole koko ajan tarjolla.

6. Mikä on koiriesi lempiherkku?

Kaikki meidän koirat tykkää siankorvista ja vastaavista kuivatuista jutuista. En osaa nimetä lempiherkkua. Paitsi tuore linnun liha, se nyt ainakin näytti maistuvan nyt jahtikaudella.

7. Hienoin hetki jonka olet kokenut koiriesi kanssa?

Jos harrastuksia ajatelleen niin seuraavat: Ilonan kanssa varmasti metsästysreissut, joissa olen ollut mukana ja on päässyt näkemään miten hyvin se riistatilanteissa toimii. Myyn kanssa ehkäpä agitreenit ja Onnin kanssa jokin tokopuuhastelu treeneissä, kun se ei olekaan ottanut häiriötä mistään. Kotona sitten välillä havahtuu hienoihin pieniin hetkiin, kuten vaikkapa eilen, kun pyysin Onnia hyppäämään sohvalle ja se yllätyksekseni käpertyi aivan kylkeeni kiinni hetkeksi <3

8. Minkä rotuisen koiran ottaisit jos kaikki olisi mahdollista?

Saksanpaimenkoiran. Jos saisin takuun, että se olisi terve ja jos tietäisin, että minulla on aikaa ja taitoa kouluttaa sitä ja harrastaa sen kanssa paljon pk-juttuja.

9. Oletko tavannut koiriesi vanhempia?

Muut olen tavannut paitsi Onnin ja Ilonan iskäkoiria.

10. Miten koirasi suhtautuvat muihin eläimiin?

Kyllä noilla kaikilla riistaviettiä on, joten kiinnostusta ainakin luonnon elukoihin riittää. Hevosista eivät onneksi välitä. Myy tykkää kaikista muista koirista, Onni ei tykkää toisista uroksista, varsinkin jos ne ovat yhtään pomottavia tapauksia. Narttuja se lähtökohtaisesti rakastaa. Ilona on tähän asti tullut toimeen kaikkien koirien kanssa, mutta joidenkin narttujen kanssa se on alkanut pomottamaan, ei tosin ole päässyt ärähtämään kenellekään, mutta eleistä on nähty että siihen suuntaan saattaa käytös mennä. Kissoihin eivät ole lähemmin päässeet tutustumaan, paitsi Ilona joka melkein nitisti yhden katin kerran ulkona. Onneksi kissalla oli vielä elämiä jäljellä, eikä kahakassa käynyt kuinkaan.

11. Mennään ajassa vuosi eteenpäin. Missä menette koiriesi kanssa silloin?

Toivotaan että koirat ovat terveinä. Ilona on kuntoutunut ennalleen ja on Myyn kanssa viettänyt tuloksekkaan jahtikauden. Myyn kanssa on päästy korkkaamaan agikisat. Onni on kastroitu ja on päästy kokeilemaan mejä-kokeita. Lisäksi ollaan opeteltu uusia temppuja ihan huvin vuoksi. Tällä hetkellä työn alla on seisominen tasapainotyynyllä, siitä on huvin lisäksi ihan hyötyäkin.

Nämä olivat mukavia kysymyksiä :) Tapana kai olisi keksiä itse seuraavat 11 kysymystä ja haastaa muut vastaamaan, mutta tällä kertaa en taida siihen paneutua ja onpa tämä haaste jo kiertänyt monissa tutuissa koirablogeissa.

1 kommentti:

wind-up toy kirjoitti...

Saivankin blogista löytyy palkintohaaste tai -tunnustus tai miksikä sitä haluaakaan kutsua. :)