lauantai 15. syyskuuta 2012

Onni luonnetestissäJuuri neljä vuotta täyttänyt Onni-poika kohtasi aamulla jännittäviä juttuja, kun se vietiin luonnetestattavaksi Haukiputaalle. Tuomareina olivat Reijo Hynynen ja Jari Keinänen.
Tulos oli hyväksytty, +140 pistettä.

Osa-alueet:
Toimintakyky +1 kohtuullinen
Terävyys +1 pieni ilman jäljellejäävää hyökkäyshalua
Puolustushalu +1 pieni
Taisteluhalu +2 kohtuullinen
Hermorakenne +1 Hieman rauhaton
Temperamentti +1 Erittäin vilkas
Kovuus +1 hieman pehmeä
Luoksepäästävyys +3 hyväntahtoinen, luoksepäästävä, avoin
Laukauspelottomuus: ++ laukauskokematon

Tuomarin loppupuheenvuorosta poimittua Onnista: Onnille ei testissä suuria järkytyksiä. Se käyttää tyylikkäästi hyväkseen sijaistoimintoja, kuten tyypillistä rodulle. Tämä näkyy heti kelkalla, kun se huomattuaan kelkan jatkaa haisteluaan, kusasee jne ennenkuin keskittyy itse asiaan, lähestyy kelkkaa kiertäen, maata nuuhkimalla. Hölmistynyttä haukkua. Rehellinen koira. Taisteluhalu kohtuullisen alarajalla. Kuvastaa ärtymystään haukkumalla kun tilanne ei ole rento. Temperamentti (mielen vilkkaus, huomiokyvyn nopeus): huomaa liiankin hyvin asiat, hyvä mielikuvitus. Kovuus (muisti): muistaa, hieman kerää ikäviä asioita matkaan eli hieman pehmeä mikä kuuluu paimentavalle rodulle.

Kyllähän tämä testitulos kuvastaa minunkin tuntemaa Onnia hyvin :) Erityisesti tuo temperamentti, agilityssä aikoinaan sainkin tuon huomata, että Onni huomaa ympärillään tapahtuvat asiat liiankin hyvin :D Onnin elämässä ei aiemmin ole ollut tilanteita, joissa se olisi noin selkeästi joutunut puolustamaan itseään tai laumaansa, joten oli mukava huomata, että pientä puolutushalua löytyy.

Laitan tänne myös videon kunhan saan sen nettiin.

1 kommentti:

quu kirjoitti...

Onnea hienosta tuloksesta! :) Oikein pätevä uroo! Pehmeämpiä koiria on myös helpompi kouluttaa ja toisaalta lasten kanssa tekemissä olevat koirat saavatkin olla hieman pehmeitä, niin koirakin tietää oman sietorajansa ja välittää sen lapsille.

Ihan samanlainen taulu kuin Jekulla, mutta Jekku oli vain hieman vilkas - enemmän taipuu kuulemma välinpitämättömän puolelle, mikä kuulemma kuvastaa kovuutta, kun ei huomioi asioita "en näe mitään-niin en pelkääkään". Jekusta sanoivat myös, että se kuvittelee olevansa kovempi kuin mitä onkaan. Mutta muuten tunnistin kyllä Jekunkin tuosta Onnin tarkentavasta arvioinnista.

Sitten luonnetestin Jekusta on löytynyt puolustushalua enemmän. Testi oikein tehtynähän vahvistaa viettejä ja meillä on käynyt näin, ja toki laumamuutos, sekä iän tuoma puolustushalukin on vaikuttanut.

Koitapas tarkkailla Onnia, että miten sen puolustushalu kehittyy.