maanantai 13. kesäkuuta 2011

Helteinen erikoisnäyttely

Olimme Ilonan ja Myyn kanssa SSK:n erikoisnäyttelyssä Lapualla. Alla ensimmäisenä koirien arvostelut ja tulokset, joiden jälkeen hieman matkakertomusta:

Tuomari László Erdös, UnkariMyy JUN-ERI

Elegantti koira, jolla hyvä luusto. Hieman löysä ja kapea/ahdas etuseisonta. Rinta voisi olla syvempi. Hyvät kulmaukset edessä ja takana. Hiukan liian pitkä runko. Hyvä luonne. Kaunis liike.
Ilona AVO-ERI, AVK3, SA

Pitkäjalkainen koira. Kauniit yhdensuuntaiset etu- ja takaraajat. Pää voisi olla elegantimpi. Oikeat kulmaukset?. Kaunis ylä- ja alalinja. Oikein hyvälaatuinen karvapeite. Kaunis Liike.


Matkasimme paikkakunnalle jo perjantai-iltana ja majoituimme Myyn kasvattajan varaamassa mökissä. Onni sai jäädä hoitoon Tupokselle ja näin säästyi helteen ikäviltä puolilta. Ei ole ihan lapinkoiran mieluisin sää tämä tällainen +30 astetta… Kiitos Teija ja Risto Onnin hoidosta!

Onneksi menimme näyttelypaikalle aamulla hyvissä ajoin ja näin saimme koirien häkit varjoon puiden alle. Ensimmäisenä (kahden pennun jälkeen) vuorossa olivat junnu-urokset (yhteensä 24 kpl) ja esitin kehässä Myyn veljen Jenkin (S. Arizona). Jenkki on hieno koira ja oli helppo esittää. Tulokseksi Jenkille ERI. Myös Rexi (S. Aranck) ja Pädi (S. Ardbeg) saivat ERI:n ja Kosto (S. Archard) sai EH:n. Tämä Sasarnon katras on juuri täyttänyt 9 kuukautta ja olivat aika pentumaisen näköisiä verrattuna muihin junnuihin. Sijoituksia kilpailuluokassa ei tullut. Luokan voitti jo aikuisen uroksen mitoissa oleva Rikurovan Yeti, joka lopulta oli myös rotunsa paras. Urosten valioluokassa Myyn isä Arnold sai ERI, SA ja oli PU3.

Junnunartuissa oli 27 koiraa. Myy esiintyi kivasti ja sai tulokseksi ERIn. Jännitimme etukäteen huomauttaako tuomari Myyn purennasta, sillä se saattaa pikaisesti katsottuna näyttää tasapurennalta, mutta on kuitenkin juuri ja juuri leikkaava purenta. Toivottavasti jää tuollaiseksi eikä kasvamisen myötä muutu tasapurennaksi, mikä on siis virheellinen… Huomauttamista purennasta ei onneksi tullut. Myyn siskoista Evita, Tessa, Isku ja Tyyne saivat myös ERI:n. Eli todella hienot tulokset tälle pentueelle ensimmäisestä virallisesta näyttelystä! Myöskään nämä Sasarnon tytöt eivät sijoittuneet kilpailuluokassa, jonka voitti Rikurovan Yasmiina, samasta pentueesta siis kuin paras uros.

Ilona kilpailu avoimessa luokassa, johon oli ilmoitettu 20 koiraa. Ippe esiintyi hienosti häntäänsä heilutellen ja sijoittui ERI:n myötä luokkansa kolmanneksi saaden myös SA:n. Paras narttu-kehässä ei tullut sijoitusta. Ilonan sisko Iita sai myös hienosti ERI:n. Mukava oli tavata ja nähdään taas, Jyrki ja Iita! Avoimen luokan ja parhaan nartun tittelin voitti Vintiläntuuli RC Tuiskutuuli.

Tämä unkarilainen tuomari oli sympaattinen mies, mutta jakeli mielestäni hieman liian paljon erinomaisia arvosanoja. Kuitenkin on erikoisnäyttelystä kyse, niin tuomarilla voisi mielestäni olla tiukempi linja ja arvosanoja voisi antaa laajemmalla skaalalla. Toki olemme tosi mielissämme, että meidän koirat saivat ERI:n :)

Osallistuimme myös Sasarnon kasvattajaryhmään kokoonpanolla Jenkki, Pädi, Tessa ja Myy ja sijoituimme hienosti toiseksi Rikurovan kennelin jälkeen. Kasvattajaryhmiä kehässä oli muistaakseni yhteensä 7, joten todella hieno saavutus! Tuomari piti näitä sisaruksia hieman liian pitkärunkoisina, mutta erittäin tasaisena ryhmänä.

Päivän huipennus oli, kun Arnoldin jälkeläisryhmä (Arno+Jenkki, Pädi, Tessa ja Myy) valittiin kolmen jälkeläisryhmän joukosta rotunsa kauneimmaksi ja lopulta näyttelyn kauneimmaksi jälkeläisryhmäksi! Hienoa oli juosta BIS-kehässä, se on niin harvinaista herkkua missään näyttelyssä puhumattakaan erkkarista! Onnittelut vielä kerran Eijalle ja Taistolle hienosta päivästä! Kuvia löytyy kuvagallerista (linkki oikealla).Lopuksi täytyy vielä kertoa, että Onnin emä Salla on synnyttänyt viisi narttu- ja kaksi urospentua. Isänä pentueella on Staalon Usvatassu. Vapaana Miskajasmin kennelissä on tällä hetkellä yksi narttupentu.

1 kommentti:

Anna-Maija kirjoitti...

Onnea Ilonalle ja myylle hienosta näyttelymenestyksestä!
Rapsutuksia Onnille!