torstai 12. elokuuta 2010

Kyyhkyjahdissa

Ilona on päässyt ensimmäistä kertaa kokemaan tositoimet, kun kyyhkyjahti alkoi maanantaina. Aamuyöllä isäntä ja Iippa suuntasivat passipaikalle, kun taas emäntä ja Onni jatkoivat tyytyväisinä unia. Aamulennolta ei saalista tullut, mutta mukava oli kuulla, että Ilona oli malttanut olla passissa hiljaa ja nukkunutkin välillä. Iltalennolta tuomisina olikin jo yksi kyyhky. Ammuttaessa Ilona oli lähtenyt liikkeelle ilman lupaa, mutta isännän komennettua sen takaisin Ilona oli suorittanut hienon noudon pudottamatta kertaakaan vielä elävää lintua, hieno-taitava Ilona! Seuraavan päivän jahdista oli tuomisina myös yksi kyyhky. Hyvä alku tämäkin, vaikka kuulemma lintuja ja tilanteita pudottaa olisi ollut enemmänkin.

Onnin kanssa tokoiltiin eilen seuraavasti:
- hyppy: tekee liikkeen ilman käsi- ym. apuja reippaasti, nyt lisätään seis-sana
- seuraaminen: ei ollut vireessä vaan jätätti, täytyy ottaa vaan parin askeleen verran ja palkata reilusti, ei liikaa toistoja ettei pääse kyllästymään
- lyhyt paikalla olo: ei moittimista
- sivulla maahanmeno: mennyt eteenpäin, mutta edelleen tarvitsee käsiavun, jotta asento olisi suora
- peruutus: lähtee menemään mutkalle, täytyy kotona harjoitella ”kujassa” ja tehdä vain parin askeleen verran

Tokon jälkeen menimme pesiskentälle katsomaan peliä. Siellä Onni sai paljon rapsutuksia ja lisäksi leikkiä lagotto-Onervan ja bichon-Olgan kanssa. Ukko oli melko väsynyttä poikaa kun kotiin päästiin.

2 kommenttia:

wind-up toy kirjoitti...

Onnista tallentui jotain kuvia eiliseltä metsälenkiltä, että jos tahot niitä niin voin lähetellä. :) Kiitokset seurasta vielä!

leila kirjoitti...

Oletko kokeillut seuraamista harjoitella koira jalkojen välissä? Itse opetin sen siten ensin ja oli siitä helppo siirtää sivulle.