sunnuntai 14. joulukuuta 2008

Joulukuun kuulumisia

Paljon on Onnin elämässä tapahtunut sitten viime kirjoituksen. Muutto uuteen kotiin sujui hyvin, Onnikin kotiutui nopeasti. Ensimmäiset yöt uudessa kodissa se nukkui meidän makuuhuoneessa, mutta nyt unipaikka näyttää vaihtelevan eteisen ja makkarin välillä. Työpäivien aikana Onnin aluetta ovat keittiö, eteinen ja joskus makuuhuonekin. Olohuoneeseen (ja sohvalle) on pääsy yksinollessa kielletty. Yksinoloaika on mennyt hyvin, mitään tuhoja O ei ole tehnyt, nähtävästi lähinnä vain nukkuu, sillä energiaa riittääkin sitten myöhäiseen iltaan asti.

Viime viikolla kävimme eläinlääkärissä ensimmäisillä rokotuksilla. Painoa Onnilla oli tuolloin 12 viikon ikäisenä 6.5 kg. Eläinlääkäri oli todella kiva nainen ja hän onnistui harhauttamaan Onnia makkaran palalla, niin ettei Onni huomannut koko pistämistä! Eli toivottavasti pienelle jäi hyvä maku lääkärissä käynnistä, eikä sitä tarvitsisi tulevaisuudessakaan pelätä.
Opa on jo tottunut autossa matkustaja. Enää se ei piipitä boksissa, vaan maata mötköttää kärsivällisenä ja hiljaa. 400km reissu Lieksaan jouluksi ei enää hirvitä meitä, sillä olisi ollut tuskaa körötellä niin pitkä matka koiran koko ajan valittaessa... Sisäsiisteydessäkin ollaan menty reiluja askeleita eteenpäin. Yhä useammin Onni pyytää tarpeilleen pihalle. Tosin aika usein se pyytäminen sekoittuu siihen kaikkeen muuhun ininään, murinaan ja haukkumiseen, jotka kuuluvat Onnin normaaliin leikkiin, emmekä me hoksaa että se haluaakin ulos. Mutta kyllä se tästä.
Onni on saanut taas uusia koirakavereita. Siskoni tolleri Puntti oli mieluisa vieras ja viikonloppu hurahti välillä rajujenkin leikkien merkeissä. Huomasin, että noiden parin päivän aikana Onni oppi Puntilta mm. pihan vahtimista. Nyt se viihtyy pitkiäkin aikoja pihalla kuunnellen ja seuraillen tapahtumia naapureissa.

Eilen tapasimme Rainen (Dagolas Kuurakuono). Onnilla ja Rainella on vain kuukausi ikäeroa ja hyvin leikki sujuikin pojilta. Harmi, että eilen oli niin pimeä ja harmaa päivä ettei edes tarvinnut harkita valokuvien ottoa. Toivottavasti tapaamme Annen ja Rainen uudelleen!
Onni lähdössä ulkoilemaan uudessa hienossa huomioliivissään.

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

Hei!

Tervehdys täältä lapsuuden kodista! Onni on kasvanut ja komistunut. Tuossa se istua nakottaa uuden liivinsä kanssa,hieno heijastinliivi!

Kuvia odotellen. .

Kasvatus-äiskä