tiistai 24. elokuuta 2010

Poroja ja sorsastusta

Viime viikonloppuna olimme mökkeilemässä Kuusamossa. Ilona pääsi sorsametsälle ja olikin hienosti noutanut vedestä ne kaksi pudotettua lintua. Sisko Iita oli pistänyt vielä paremmaksi ja Iitan blogissa onkin hieno kuva, jossa tyttö poseeraa lintusaaliin kanssa :) Tänään Ilona pääsee hanhijahtiin, toivottavasti onni potkii ja Juha saa ammuttua hanhen, pääsisi Iippa töihin vähän suuremman kokoluokan linnun pariin! Saunapihan Iinan lonkat kuvattiin A/A. Nyt pentueen 12 koirasta kolmen lonkat on kuvattu, kaikki A:ta, hieno homma! Ilonan ja Onnin terppatarkit on syyskuun puolivälissä, saa nähdä millaiset tulokset tulevat. Ilonalta kuvataan lonkat ja kyynärät, Onnilta niiden lisäksi tutkitaan polvet ja peilataan silmät.

Me Onnin kanssa emme osallistuneet sorsastukseen vaan tutustuimme Kuusamon luontoon: juoksulenkki meinasi mennä ihan höpöksi, kun satuimme porotokan keskelle. Siinähän oli Onni-porokoiralla ihmettelemistä kun poroja putkahteli melkein joka pusikosta näköpiiriin! Onni oli onneksi kytkettynä, joten porojen perään se ei päässyt vaikka mieli teki. Onneksi ukko ei haukkunut poroja yhtään, ihmetteli vain kovasti. Lisäksi törmäsimme teeripoikueisiin useamman kerran. Lintukanta näyttää ihan hyvältä tuolla suunnalla.

Reilu viikko sitten kävimme yhteislenkillä Sallin, Muston ja uusien tuttavuuksien Moskun (Dagolas Rakkaani Mun) ja Saivan (Tulettaren Charlotta) kanssa. Onni otti ja rakastui Saiva-neitiin ja koko lenkin ajan kulki Saivan perässä. Illalla kotona vielä ulvoi kaihoisan serenadin :D Yllä olevat Onnin kuvat ovat lenkiltä (Kiitos Emma kuvista!) ja lisää kuvia löytyy Sallin ja Saivan blogeista Kyseisenä iltana oli vähän liiankin kuuma sää lenkkeillä joten kuvissa koirat näyttävät melko läkähtyneiltä. Mosku-pentu oli kyllä suloinen ilmestys!

Ei kommentteja: