torstai 2. syyskuuta 2010

Viikon kuulumisia taas

Taas itselle muistiin eiliset tokottelut Onnin kanssa:

-Nouto: kapulan pitämistä, Onni näytti nyrpeää naamaa, mutta välillä jopa piti pureksimatta kapulaa suussaan ehkä noin sekunnin sadasosan. Emännältä vaaditaan nopeita refleksejä palkkaamisessa (ja joo, naksutin ois tässä hyvä, emäntä on juuri perehtymässä sillä kouluttamiseen).
-Hyppy: otettiin mukaan hypyn jälkeinen seisominen, meni ihan hyvin.
-Seuraaminen: Onni oli hyvässä vireessä, jopa edisti vähän, mutta tosi hyvin ja innokkaasti teki. Voimme pidentää matkaa muutaman metrin.
-Käännökset: Onnin takapään käyttö vielä vajavaista, peruuttamisharjoitukset jatkukoon. Vasemmalle käännöstä voi silti jo harjoitella liikkeestä. Oikealle käännös parempi.

Viime viikolla olimme pitkästä aikaa agilityssa. Se olikin alkeiskurssin viimeinen kerta ja nyt jatkamme jatkokurssilla. Ennen treenejä kävin ukon kanssa puolen tunnin juoksulenkin, mikä näytti tehoavan hyvin ja Onni jaksoi keskittyä agilityssa itse asiaan. Toki esteiden suorittamisen väliajoilla se kyttäsi toisia uroksia, mutta käskyn alla toimi ihan hyvin. Saa nähdä miten jatkossa käy, kun vaatimustaso lisääntyy ja koira pitäisi toimia jo pieniä radanpätkiä ilman hihnaa... Tänään saadaan jo jotain osviittaa, kun on taas harkat.

Ilona, tai ainakin Ilonan isäntä odottaa jo kovasti viikon päästä alkavaa metsäkanalinnun metsästyskautta. Välillä Ilona onkin tehnyt mallikkaita riistatöitä, joten mielenkiinnolla odotamme miten se käyttäytyy "tositilanteessa". Sorsajahdissa Ilona teki hienoja vesitöitä noutamalla ammutut linnut milloin mistäkin ojasta tai järvestä. Hyvä homma! Saunapihan Iitan blogissa on komea kuva, missä Iita poseeraa vesilintusaaliin kanssa, siellä on ainakin passipaikat olleet kohdallaan!

Ei kommentteja: