perjantai 17. huhtikuuta 2009

Kuulumisia

Onni ja Ilo nukkuvat aamupäiväunia, joten minulla on hyvin aikaa kirjoitella viime päivien kuulumisia. Olen nyt "hoitovapaalla", kepo on vuorostaan töissä. Maanantaina lapsoset jäävät sitten kahdestaan työpäivän ajaksi. Kaksistaan oloa onkin harjoiteltu jo muutaman tunnin pätkissä, eikä mitään ongelmia näytä olevan. Ilona ymmärrettävästi pissaa vielä sisälle, eikä ole ymmärtänyt sanomalehtien käyttöä pisupaikkana (Ilon mielestä niitä on vaan hauska repiä), joten lammikkoja löytyy vähän sieltä sun täältä. Jätämme kaverukset samaan tilaan työpäivän ajaksi, jotta niillä olisi toisistaan seuraa. Molemmat nukkuvat lähes koko aamupäivän, eikä Onni muutenkaan häiritse Ilon unia koskaan.

Vietimme pääsiäisen minun vanhempieni luona Lieksassa. Automatka hieman jännitti, turhaan, sillä molemmat koirat nukkuivat sikeästi koko 350km matkan. Ilonakin pääsi jo lenkkeilyn makuun, kun ulkoilimme Pielisen jäällä, lähimetsässä sekä mökillä. Kyhäsimme Ilolle fleecetakin, liekö yhtään lämmittänyt rimpulaa. Reippaasti se paineli muiden perässä ja tutkiskeli ympäristöä itsenäisesti, välillä melko kaukanakin muista. Onnilla oli lievää korvattomuutta, melko laajalla kaarella se juoksi pitkin järven jäätä, ajeli variksia ja halusi tervehtiä muita kulkijoita. Aika suuri epätoivon tunne puristi minua välillä kun huomasin huutavani kuuroille korville... jätkä vaan juoksee innoissaan poispäin. No, pitää yrittää keksiä lääke luoksetuloon. Piiloutuminen tehoaa onneksi vielä, Onni tulee heti etsimään missä äippä on ja antautuu kiinni. Imuripelosta Onni on aika hyvin päässyt yli. Ehkä se hoksasi että on pelännyt turhaan, kun "pikkusiskokaan" ei imuria pelkää :)

Huomenna vien Onnin Haapavedelle näyttelyyn. Sinne on ilmoitettu 25 suomenlapinkoiraa. Tuomarina on Sakari Poti. Arvostelu alkaa vasta 13.45. Kirjoittelen tuloksista sitten huomenissa.

Ilonan sisaruksista vielä pari tomeraa lintukoiraa etsii kotia, eli laittakaahan sana kiertämään metsästyshenkisille ihmisille :)

1 kommentti:

Anna-Maija kirjoitti...

Onnea huomiseen näyttelyyn!
Tuloksia odotellen. .
Kasvis