tiistai 19. kesäkuuta 2012

SSK:n erikoisnäyttely Jyväskylässä

Lauantaina kävimme SSK:n erikoisnäyttelyssä Jyväskylässä. Oli mukava, mutta hieman liian kuuma päivä, helle vei tehokkaasti mehut meistä ihmisistä. Koirille onneksi löysimme suhteellisen varjoisan paikan ja ne näyttivät tyytyväisiltä nukkuessaan kevythäkissään. Kk. saksanseisojan arvosteli saksalainen Werner Elflein. Hänestä suomalaiset koirat olivat nähtävästi erittäin hyviä, sillä laatuarvostelut jakaantuivat seuraavasti: ERI 3 kpl, EH 63 kpl ja H 16 kpl (poissa 9 kpl).

Myös meidän Ilona ja Myy saivat EH:n, eivätkä sijoittuneet neljän parhaan joukkoon luokassaan. Ainoastaan yksi junioriluokan narttu Ferhill’s Seanas sai ERIn ja oli VSP. ROP oli Ferhill’s Oaccas. Kirjalliset arvostelut olivat harmittavan niukkoja, olisi ollut mielenkiintoista tietää perustelut. Myyn arvostelussa (NUO) luki suomennettuna näin: ”Puhutteleva narttu. Erittäin hyvä turkin pigmentti rungossa, mutta voisi olla parempi rinnassa ja jaloissa.” Että semmoinen :) Ilonalla (KÄY) pääasiat olivat suurin piirtein ”Suuriraaminen narttu. Kapeahko pää. Erinomainen karvanlaatu.” Jälkispekuloinneissa on selvinnyt, että nähtävästi saksalaisen tuomarin mielestä koirat olivat yleisesti liian kapeita, pieniä ja vaatimattomia, ja liikkeissä oli parannettavaa. Myyn sisaruksia oli paikalla 6, joista kolmelle tuli EH ja kolmelle H. Sasarnon Ardbed eli Pädi sai rodunsa parhaan liikkujan-palkinnon (jaetaan erikoisnäyttelyissä).

Päivä oli mukava, mutta raskas. Lähdimme kotoa aamulla klo 6 ja palasimme takaisin illalla klo 19. Seuraavat näytelmät ovat onneksi lähempänä: Ilona menee Oulun KV:en ja molemmat seisojat sitten Kemiin.

Ei kommentteja: