lauantai 21. tammikuuta 2012

Näyttelyreissu Kajaaniin

Viime sunnuntaina olimme Ilonan ja Myyn kanssa näyttelyssä Kajaanissa. Pallohallissa pidetty tapahtuma on aina ääriään myöten täynnä, vaikka onkin jaettuna kahdelle päivälle. Onneksi otimme mukaan kevythäkin ja vaikkakin oli työ ja tuska saada se kuljetettua kehän laidalle sen kaiken väentungoksen läpi niin olihan se hyvä lepopaikka koirille arvostelua odotellessa.

Tuomarina oli Joanna Pronin, käsittääkseni melko tuore 7-ryhmän tuomari. Hän kohteli hyvin koiria ja antoi ihan perusteelliset arvostelut. Ainoa asia, mitä olisin kaivannut olisi ollut ääneen kerrotut perustelut koirista varsinkin sijoitusvaiheessa, edes muutamalla sanalla. Hän myös mittasi kaikki koirat ja vähän jännitin miten meidän tytöt suhtautuvat mittakeppiin, koska emme ole sitä varten harjoitelleet, mutta eipä noiden käytöksessä ollut ongelmia. Myy ja Ippe saivat hienot arvostelut:

Myy JUN ERI, JUK1, SA, PN3, VASERT
Koko 62 cm. Erinomaista tyyppiä oleva. Hieman pitkärunkoinen. Purenta 2x P1 vasemmalla yllä. Kaunis pää. Hyvä kaula ja ylälinja, Hyvä runko. Hyvät kulmaukset. Hyvä luusto. Liikkuu hyvin. Tänään ei parhaassa karvassa. Miellyttävä käytös. Rodunomainen lähestyttäessä.

Ilona KÄY ERI, KÄK1, SA
Koko 62 cm. Erinomaista tyyppiä oleva. Oikeat mittasuhteet. Kaunislinjainen ja -ilmeinen pää. Hyvä kaula ja ylälinja. Hyvä eturinta. Oikeamallinen ja -pituinen, hieman matala rintakehä. Hyvä lanne ja lantio. Hyvät kulmaukset edessä ja takana. Hyvä luusto. Liikkuu hyvin. Oikea karvanlaatu. Miellyttävä käytös. Rodunomainen lähestyttäessä.

Paras narttu ja ROP-tittelin voitti valioluokan Sölrävens Siv. Toisena oli Asta, joka sai sertin ja kolmantena sitten meidän Pikku-Myy. Neljäs oli kaunis Mustakallion Avadakedavra, jonka omistajan kanssa juttelimme paljon myös kehän laidalla. Täytyy kyllä sanoa, että kehän laidalla oli mukava tunnelma, juttu luisti myös tuntemattomien koiranomistajien kanssa. Erittäin kiva oli tavata myös Myyn sisko Tyyne (S. Arquette) ja veli Luka (S. Arrival Arrow) omistajineen. Saman näköistä ja oloista porukkaa, koirat siis, rauhallisia kaikki. Harmi ettemme ottaneet kuvia. Sasarnon kakarat menestyivät kyllä kivasti, sillä Tyyne sai EH:n ja Luka ERI:n. Varsinkin Lukan liike oli hienoa katsottavaa.

Nyt pidämme väliviikonlopun näyttelyistä, sitten kuun lopussa suuntaamme Onnin kanssa Kuopioon jalostuspäiville. Luvassa jalostustarkastus ja koiranäyttely.

Tänään käytiin hiihtämässä metsässä umpihangessa. Koirat tietysti juoksentelivat omia kuvioitaan. Paikoitellen lunta oli Onnin mielestä liikaa ja sen haukahteli kimakasti muiden jäljessä hangessa tarpoessaan. Kyllä koko porukkaa väsytti sen jälkeen. Tosi hyvää kuntoilua kaikille, etenkin isäntäväelle. Huomenna uudestaan!

1 kommentti:

Seija ja Ruska kirjoitti...

Onnittelut Myylle ja Ilonalle hienoista tuloksista ja onnea Onniponnille jalostustarkastukseen ja näyttelyyn!