keskiviikko 16. marraskuuta 2011

Uusissa maisemissa


Ensin täytyy mainostaa Ilonan menestyminen KAER-kokeessa. Siitä erillinen postaus alla.
Blogin hiljaiselon syynä ovat olleet monenlaiset kiireet. Muutimme ”uuteen” kotiin Lumijoelle lokakuun lopussa. Nyt asustelemme toistaiseksi sukulaisten omistuksessa olevassa vanhassa rintamamiestalossa kunnes löydämme oman kodin. Hakusessa olisi pieni pirtti haja-asutusalueelta, mieluiten Oulun eteläpuolelta. Onni oli muuttohässäkän aikana hoidossa vanhempieni luona. Haimme sen kotiin kun olimme saaneet muuton valmiiksi ja koiratarhat siirrettyä uuteen majapaikkaan. Kaikki koirat ovat sopeutuneet hyvin ja mukavia ulkoilureittejä olemme jo löytäneet.

Harrastusrintamalla olemme olleet vaihtelevan aktiivisia. Onnille on tehty verijälkiä syksyn mittaan ja siitä harrastuksesta ukko tuntuu tykkäävän. Agilityssä olen käynyt Myyn kanssa ja se onkin hauskaa se! Muuttohässäkkä sotki hieman linnunpyyntiä ja kauden lopussa ehdimme metsään vain harvakseltaan. Hyvä maku ja pakastimen täytettä syksystä kuitenkin jäi, sillä viimeisenä viikonloppuna kun kävimme Kuusamossa jahdissa maastossa oli paljon lintuja ja Ilonan seisonnasta ammuttiin teeri, koppelo ja riekko. Yhtään tyhjää seisontaa Ilona ei tehnyt. Myykin pääsi välillä hakuun, mutta touhotti omiaan eikä löytänyt lintuja, ainakaan meidän nähden. Pellolla Myy seisoo tuoreita hajuja, joten ehkäpä seisominen pikku hiljaa siirtyisi linnun kohtaamiseenkin. Positiivista on, että Myy ei lähde linnun perään jos se siihen törmää, vaan jää ihmettelemään paikoilleen. Lumijoella on paremmat mahdollisuudet päästä pellolle fasaaneilla treenaamaan, joten Myykin saanee mahdollisuuksia näyttää taipumuksensa. Eipä Ilonakaan vielä tuon ikäisenä seisonut lintuja, joten toivoa vielä on.
Myy on saanut huomattavasti lisää massaa, olematta kuitenkaan liian lihava. Onnikin on vaihtanut värinsä ruskeasta takaisin mustaan ja kasvattanut ihan kivasti karvaa. Tuskin Onni kuitenkaan koskaan tulee olemaan niin tuuheaturkkinen möhkäle kuin monet muut slk-urokset.

Tässäpä tänään otetut pönötyskuvat kaikista:
Myy näyttää tuossa ihan kulkukoiralta :) Yleensä häntä viuhtoo koko ajan, mutta sitten kun käsket sen seisomaan paikoillaan niin tietty häntä koipien välissä... Laitetaanpa tähän vielä kuva vähän luonnollisemmasta asennosta, otettu lokakuussa:


1 kommentti:

wind-up toy kirjoitti...

Kiva kuulla kuulumisia. :) Hauskasti vaihtuu Onnilla karva, tuossa kuvassa ainakin vielä selvä uuden mustan ja vanhan ruskean raja. :D Mutta eipä se mithään haittaa, jos karvaa on vähän niukemmasti, tuumaa Saiva.