tiistai 18. tammikuuta 2011

Koiramainen viikko takana

Viime viikko oli melko tiivistä menoa, ainakin emännän osalta. Sunnuntaina 9.1. kävimme Onnin kanssa omatoimisesti agilityä harjoittelemassa. Isäntä oli Ilonan kanssa Oulun Kanakoirakerhon (OKK) järkkäämällä reissulla Nivalassa peltopyiden perässä. Reissu oli ihan onnistunut, sillä Ilona oli löytänyt parven ja seissyt sitä hienosti. Muistaakseni avanssissa oli ollut taas nihkeyttä, muuten ei moittimista. Nivalassakin lunta oli satanut lisää juuri edellisenä yönä, mikä vaikeutti koirien liikkumista pellolla. Kerrankin Ilonan pitkistä sääristä oli hyötyä.

Maanantaina emäntä istui Koiraharrastajien hallituksen kokouksessa. Tiistaina oli Onnilla ohjatut agitreenit. Saimme uuden kouluttajan. Ensin kerroimme koiristamme, sitten otimme kontaktiharjoituksia ja opettelimme liikkeitä, joissa koirien selkälihakset vahvistuvat ja liikkuvuus paranee (ympäri pyörimistä, vastakkaisten tassujen nostamista ylös jolloin koira joutuu tasapainottelemaan jne.). Lopuksi otimme neljän peräkkäisen hypyn radan, jossa rimat olivat eri korkeuksilla. Rata mentiin seuraavassa järjestyksessä: 1-2-1-2-3-2-1-2-3-4-3-2-1. Eli paljon suunnanvaihtoja ja irtoamista. Onni karkasi minulta, kun komensin sen paikalleen odottamaan starttia… Juoksi ympäri hallia haukkuen, tervehti ihmiset ja tuli luokseni takaisin. Ja teki saman uudelleen. Kun herra oli mielestään valmis ja pääsimme starttaamaan, koko rata menikin aivan putkeen kerralla, Onni oli hyvin kuulolla. Irtautumista täytyy vielä opetella, niin kuin muidenkin ryhmäläisten. On kyllä kumma, miksi sen pitää päästää höyryt tuolla lailla pihalle ennen treeniä, vaikka tuota ennen olimme jo ottaneet noita muita harjoituksia. No, ensi kerralla otetaan järeämmät ja paremmat namit mukaan, saa nähdä miten silloin käyttäydytään. Tiistaina Ilona ja Myy pääsi isännän kanssa metsälenkille.

Keskiviikkona Onnilla oli tokotreenit pitkästä aikaa. Kävimme läpi suuren osan alokasluokan liikkeistä. Seuraamiseen saatiin uusia vinkkejä. Myös liikkeestä maahanmenossa käyttämieni apujen määrää pitää vähentää pikku hiljaa.
Torstaina osallistuimme Myyn ja Onnin kanssa näyttelytottumustreeneihin. Paikalla oli vieras kouluttaja, joten koirat saivat hyvää kokemusta vieraan ihmisen käsittelyssä. Onni piipitti lähes koko ajan, liekö ollut tylsää, kun ei saanut vieressä olleita agiesteitä hyppiä. Myy oli todella reipas! Ei pelännyt muita koiria ja antoi kouluttajan katsoa hampaat hyvin. Koko aikaa ei Myyn kanssa oltu ”kehässä” mukana vaan lähinnä hengailtiin kehän laidalla ja katseltiin meininkiä.

Perjantaina oli normikuviot, ei ohjattuja harkkoja tms. Lauantaina isäntä lähti reissuun ja minä kävin Myyn kanssa kaverin luona kylässä. Myy sai taas uusia kokemuksia, vieraita ihmisiä ja uusia paikkoja. Reipas tyttö oli. Sunnuntaina kävin Myyn kanssa OKK:n nuorten koirien treenejä katsomassa. Seurasimme sivusta kun toiset ottivat näto-treenejä. Lisäksi opimme kuinka koirat voidaan ehdollistaa pysähtymään heittohäkin avulla linnun lähtiessä lentoon. Lämmittelimme hetken koirien kanssa sisätiloissa. Oli kyllä mukava huomata miten hyvin käyttäytyviä ja rauhallisia koiria nämä seisojat ovat (paikalla oli karkkareita, lyhkäri, munstereita, spinone jne). Pienessä huoneessa oli varmaan kymmenkunta koiraa omistajineen, eikä yksikään piipannut turhaan saati rähissyt muille. Yksi kerrallaan sai ottaa paikalla olo harjoituksia tai linnun noutoa huoneen keskellä. Myykin malttoi hienosti olla paikallaan välittämättä muista koirista. Muutenkin tyttö käyttäytyi rauhallisesti. Näiden treenien jälkeen käytin vielä Onnin ja Ilonan metsälenkillä. Kylläpä oli väsynyttä porukkaa sunnuntai-iltana, sekä koirat että omistajat.

Edellä mainittujen tapahtumien lisäksi koirat saivat perushihnalenkit ja tietysti riehuivat omassa pihassa. Ne kyllä osaavat nauttia kun lunta on paljon ja pakkasta vähän. Tämä viikko näyttää rauhallisemmalta koiraharrastusten suhteen. Onnilla on ohjatut agi- ja tokotreenit. Lisäksi varmaan käymme omatoimisesti harkkaamassa. Myy painaa nyt jotain 18kg. Alakulmurit ovat jo lähteneet ja eiköhän nuo yläkulmuritkin pian tipahda.

1 kommentti:

quu kirjoitti...

Mahdottoman tiivis viikko teillä! :D

Erityisen hienoa seurata Ilonan metsästyskoirauraa, kun metsästyskoirat on lähellä sydäntä.

Tuli vain mieleen, että olisiko, Elina, mahdollista jos kertoisit sinun kahdesta aikaisimmasta lapinkoirasta, ehkä kuvien kera?

Yhden pentueen olet kasvattanutkin ja olisi kiva kuulla mitä pennuille kävi. :)