tiistai 27. heinäkuuta 2010

Hellettä, hellettä...

Näillä hellekeleillä on mukava viedä Ilona vesityöharjoituksiin, koirakin viilentyy uimisen lomassa. Ilonahan ei vielä ole uinut omaksi ilokseen muuten vaan, vaan ainoastaan silloin kun veteen heitetään jotain noudettavaa. Siiri ja Moona tykkäävät uimisesta ja ovat oppineet uimaan veneen perässä ja pitäisikin viedä Ilona Moona-äipän uimakouluun. Nuorten luokan vesityö sujuu Ilonalta jo hyvin (eli lintu heitetään koiran eteen veteen ja koira noutaa sen sieltä pudottamatta lintua) ja nyt siirrytäänkin jo avoimen luokan vesityön treenaamiseen. Käsittääkseni silloin lintu heitetään vesistön yli vastarannalle, josta koira käy sen hakemassa (vai oliko tuo jo voittajaluokkaa, ei voi muistaa)…
Onnin kanssa jatkamme tokoharrastusta Landehaukkujen ryhmässä. Ollaan kuulemma ihan hyvällä alulla eri liikkeissä. Eilen alkeiskurssin viimeisellä kerralla kertailimme jo opittua ”temppuradan” avulla: kontaktikävelyä, eteen tuloa, liikkeestä seisomista, seuraamista, peruuttamista, hyppyä, paikalla oloa, perusasennosta oikealle kääntymistä perusasentoon, luoksetuloa ja merkkiä. Perusasennosta vasemmalle käännös ei vielä onnistu, täytyy ensin opettaa Onnille peruuttaminen… Mukava kurssi tuo on ollut, meidän lisäksi oppilaana on ollut vain australianpaimenkoira Eppu omistajineen joten olemme saaneet lähes yksityisopetusta :) Jatkokurssille tuleekin neljä koiraa, joten häiriö lisääntyy, mikä on vaan hyvä juttu.
Agilityssä olen alkanut palkkaamaan Onnia nakkien lisäksi myös lelulla, mikä näyttää toimivan. Yksittäiset esteet sujuvat jo mukavasti ja niihin Onni jaksaa keskittyä. Esimerkiksi keinun rämähdys maahan ei näytä hetkauttavan ukkoa mitenkään. Seuraavaksi varmaankin otetaan jo muutaman esteen sarjoja, saapa nähdä kestääkö Onni niitä vai hajoaako mielenkiinto muualle. Saisi vaan helteet väistyä niin voisi treenata tehokkaammin, nyt koira ei jaksa touhuta kuin hetken kerrallaan. Onneksi kotona sisällä ilmalämpöpumppu viilentää, minkä koiratkin ovat huomanneet ja viihtyvät iltaisin sisällä enemmän kuin ennen.
Ilonan veli Iikka oli Kemin kansallisessa näyttelyssä viikonloppuna. Tuloksena oli EH ja arvostelu oli kuulemma ollut muuten hyvä, mutta liikkeitä oli kuvattu honteloiksi :)

Saunapihan Iikka (kuvaaja Laura Posti)

Ei kommentteja: