sunnuntai 18. toukokuuta 2014

Jade the drever


Nyt on tässä talossa jänisajuri! Vajaan vuoden ajan etsimme sopivaa dreeverin pentua, mutta huolimatta muutamasta varauksestakin, pentua ei vain meille asti syntynyt tai kiinnostava yhdistelmä ei onnistunut. Odottelimme jännityksellä toukokuun puolivälissä syntyviä pentusia eräästä yhdistelmästä, kun yllättäen saimme tutulta kasvattajalta puhelun, että hänelle on palautunut 10 kk ikäinen sijoitusnarttu, joka olisi vailla kotia. Hetken mietittyämme päätimme tutustua koiraan ja jos se miellyttäisi meitä, kokeilisimme miten se tulisi toimeen meidän koirien kanssa. Koira vaikutti mukavalta ja koiriin tutustuminenkin meni hyvin, joten Jade muutti meille. Ensiksi parin viikon koeajalle, kunnes teimme koirasta sijoitussopimuksen.

Jade on viralliselta nimeltään Hunajan Gimma ja hän on siis sijoituksessa Hunajan kennelistä. Kesäkuussa vuoden täyttävä Jade osoitti jo viime talvena hyviä taipumuksia jänisjahtiin ajaen jo parin tunnin ajoja. Kaatoa sille ei kuitenkaan saatu. Luonteeltaan se on leikkisä, rauhallinen, toisaalta itsepäinen, toisaalta nöyrä. Eniten jännitimme miten Ilona ottaa tulokkaan vastaan, se kun on joskus varautunut vieraita koiria kohtaan. Järjestimmekin Ilonalle pariin otteeseen Jaden hajuja ja ensimmäinen tapaaminen oli aidan läpi. Sinä päivänä kun haimme Jaden meille, teimme Ilonan ja Jaden kanssa kävelylenkin, jossa ne saivat tutustella toisiinsa puolueettomalla maaperällä. Yllätykseksemme Ilonasta ja Jadesta on tullut parhaita kavereita, ne leikkivät keskenään eniten. Muutenkin Jade sujahti meidän laumaan ja arkeen ihan tuosta vaan tuntuu kuin se olisi ollut meillä jo kauemmin.

Jade kävi kasvattajansa kanssa ensimmäistä kertaa näyttelyssä, Kalajoen ryhmiksessä toukokuun alussa. Jade sai EH:n ihan kivalla arvostelulla. Pekka Teini oli tuomarina. Kovin kevyt ja keskenkasvuinen se vielä on, joten enempää ei voisi odottaakaan. Tänä kesänä se varmaan viedään vielä yhteen tai kahteen näyttelyyn.

Laittelen Jadesta tarkempi tietoja omalle välilehdelle.

tiistai 6. toukokuuta 2014

Kevättä

Jaahas, edellinen päivitys näyttää olevan joululta, joten aktivoidutaanpas nyt. Oikeita Uutisia onkin tulossa, mutta kerrataanpa nyt tässä lyhyesti kulunutta alkuvuotta.

Lunta ja pakkasta ei tänä talvena kovin paljoa ollut, potkurilenkit jäivät vähiin, kun tiet olivat niin liukkaat jatkuvasti, ettei niihin karvatassut saaneet otetta. Seisojat kävivät vain pari kertaa isännän kanssa hiihtolenkillä. Tilanne on korjaantunut kivasti nyt keväällä, kun isäntä osti uuden maastopyörän ja on innokkaasti pyöräillyt seisojien kanssa.
Onni kasvatti oikein kunnon turkin, johtuen vuosi sitten tehdystä kastraatiosta. Nyt keväällä piti leikata pitkät pöksy- ja mahanaluskarvat pois, kun keräsivät niin kovasti rapaa ja roskia.

Maaliskuussa tehtiin Onnin kanssa reissu Pohjois-Karjalaan. Matkustettiin ensin pari tuntia junalla. Se olikin Onnille ensimmäinen junareissu. Lemmikkivaunussa ei ollut muita matkustajia. Aluksi Onni pelotti junan äänet ja keikunta, mutta nopeasti se rauhoittui ja nukkuikin suurimman osan matkasta viereisellä penkillä. Konduktööri lupasi, että koira saa nousta penkeille, nostavathan ihmismatkustajatkin usein likaiset kenkänsä vastapäiselle penkille jne.

Samalla reissulla kävimme Nurmeksessa Lappalaiskoirat ry:n keväterkkarissa ihastelemassa koiria. Tässä Paulan ottamat kuvat Onnista näyttelyalueella:

Onni jäikin sitten pariksi viikoksi Lieksaan vanhempieni kaveriksi. Loppulauman kanssa tulimme sitten sinne pääsiäisen viettoon. Koirat saivat seuraa siskoni Puntti-tollerista:

Reissuun kuului myös pientä retkeilyä. Onni oli mielissään kun löysi vielä lunta missä pyöriä :)

Vappuna kävimme mökkeilemässä Kuusamossa, jossa koirat pääsivät vielä nauttimaan lumesta ja pienestä pakkasestakin. Laitetaanpa tähän loppuun vielä sekalaisia kuvia: