keskiviikko 11. toukokuuta 2011

Myyn pentuetapaaminen ja muita kuulumisia


Onpa vierähtänyt pitkä aika sitten edellisen blogipäivityksen! Meidän elämä on ollut ennallaan, koirien kanssa touhutessa. Ohjatut treenit Onnin kanssa ovat olleet tauolla huhtikuusta lähtien. Kotona emme ole erityisesti harjoitelleet mitään toko- tai agijuttuja, olemme keskittyneet luovan tauon pitämiseen, toivottavasti sen hedelmät näkyvät jo ensi viikolla, kun agikurssi taas alkaa ;) Onnin kanssa jatkamme entiseen malliin ja Myyn kanssa menen alkeiskurssille. Saapa nähdä miten meillä menee, ainakin kotipihalla, kun olen Onnin kanssa huvin vuoksi treenannut putkea ja pussia, on Myy ollut mukana aivan innoissaan, putken menee hujauksessa, eikä haittaa vaikka se olisi ihan mutkalla! Pussiin en ole sitä sentään päästänyt, sen aika tulee myöhemmin. Mukavasti Myy ottaa kontaktia ohjaajaan, joten se puoli on ainakin ihan kunnossa. Myyn kanssa aloitamme myös Oulun kanakoirakerhon järjestämän pentukurssin, siellä sitten treenataan asioita metsästysnäkökulmasta. Toki kotona nouto yms. sujuu ihan ok, mutta aina on hyvä päästä kokeneempien oppiin ja erilaisiin ympäristöihin treenaamaan. Onni on toiminut ansiokkaasti emännän personal trainerina juoksulenkeillä, voi sanoa, että ei voisi olla innokkaampaa lenkille lähtijää kuin ukko! Pitäisiköhän ottaa se mukaan Terwamaratonin puolimaratonillekin, en kai minä enää osaa juosta ilman koiraa!

Ilona on käynyt nyt säännöllisesti koirahierojalla ja kylläpä se on tainnut tehdä terää, tuntuu, että koskaan aiemmin sen juoksu ei ole ollut noin lennokasta kuin nyt. Ilonallahan on vieläkin joku jumitus alaselässä, toivottavasti sekin hellittää pian. Ipelle on varattu lonkkakuvaus (ja mahdollisesti kyynärät samalla) ensi viikolla, vähän jännittää miten se menee… Ilonalla on nyt menossa juoksu. Onni on aiemmin päässyt mummolaan hermolomalle juoksun ajaksi, mutta nyt on vakaa aikomus kestää koiran piipittäminen kotona. Ihan rauhallista on vielä ollut, Onnikaan ei ole hötkyillyt turhia. Meillähän on onneksi hyvät tilat koirien eristämiseen toisistaan, joten eiköhän tästä taas selvitä.

Myyn kasvattajat Eija ja Taisto kutsuivat pennut omistajineen yhteiseen vapun viettoon Vehkaniemen perinnepihaan Pohjaslahdelle. Jopa 9 pentua pääsi paikalle ja olihan meillä mukavaa!! Onni ja Ilonakin olivat mukana ja joku laskikin, että paikalla oli yhteensä 19 koiraa. Yhtään tappelua tai muuta eripuraa ei kuitenkaan syntynyt. Pennut ja niiden isä Arno tulevat toimeen kaikkien koirien kanssa. Onnia ja muutamaa muun perheen uroskoiraa emme kuitenkaan päästäneet temmeltämään pihalle yhtä aikaa, jotta sopu säilyi kaikilla.

Kuvia viikonlopulta löytyy Kuvagalleriasta, jonne linkki on oikealla linkkilistan ensimmäisenä. Parin päivän aikana harjoittelimme mm. tottelevaisuutta, hakua, käyttäytymistä riistalla (viiriäisillä ja heittohäkin kanssa ”riekolla”), noudon alkeita sekä näyttelyjuttuja. Myy toimi kaikissa harjoitteissa ihan kivasti, tottelevaisuus on hyvällä mallilla ja koira pysyi käsissä. Viiriäisetkin näytti kiinnostavan pikku koiraa kovasti eli nenä toiminee sittenkin (isäntä jo ehti epäillä ettei Myytä kiinnosta muut kuin risut ja männynkävyt metsässä, heh). Kiva oli seurata muiden koirakoiden tekemisiä, monta uutta asiaa voi oppia silläkin tavalla. Parasta antia oli uusiin ihmisiin ja koiriin tutustuminen. Lähes samalla porukalla osallistumme kesäkuussa Lapuan erikoisnäyttelyyn ja eiköhän syyskuun Junkkarissakin nähdä samat ihmiset ja koirat!

Vielä täytyy onnitella Onnin siskoa Ruskaa valioitumisesta, nyt Ruska on Suomen ja Viron muotovalio!! Samoin onnittelut Ilonan siskolle Iinalle sertistä ja VSP:sta Lappeenrannan kv:ssa!