keskiviikko 23. helmikuuta 2011

Videonpätkä agitreeneistä



Testaanpa miltä näyttää kännykameralla otettu video eilisissä agitreeneissä. Laatu on mitä on, mutta jospa siitä selvää saa... Onnin kanssa on agitreenit menneet mukavasti viime aikoina. Koira oppii uusia juttuja nopeammin kuin emäntä :)

perjantai 11. helmikuuta 2011

Seisojien kuulumiset



Tänään Ilona ja muut Saunapihan I-pennut täyttävät 2 vuotta, Onnea kaikille!!



Myy kasvaa nopeasti. Ikää on 5kk ja painoa 21kg. Reipas pikku neiti se on edelleen. Myy on kova leikkimään ja painimaan varsinkin Ilonan kanssa, mutta osaa myös rauhoittua isäntäväen kainaloon tarvittaessa. Näillä paukkupakkasilla rutiiniksi meillä on tullut, että töistä kotiin palattuamme sytytämme takkaan tulet ja pötkähdämme tulen lämpöön lattialle koko porukka, Myy ja Ilona ihan kainalossa kiinni, Onni hieman sivustalla, tahtoo lappalaiselle tulla kuuma takan ääressä. Siinä on hyvä ottaa pienet voimaunet ennen illan puuhia. Nuo seisojat todellakin pitävät lämmöstä.



Myyn kanssa olemme joka päivä tehneet pientä tottelevaisuustreeniä. Nyt näyttää, että Myy on hoksannut luoksetulon pillillä kutsuttaessa. Ilonan esimerkkiä se monesti seuraa, mutta onnistuneita luoksetuloja on tehty jo ihan itse. Sivulle tulo on myös harjoituksen alla. Tosi innokas se on tekemään, varsinkin jos namia on palkkana. Noudon harjoittelu on vielä ihan alussa, mutta pari kertaa Myy on jopa tuonut Kalevan Juhalta minulle asti pudottamatta. Enemmän on kuitenkin keskitytty damin, lelun tms. esineen pitämiseen suussa tiputtamatta, paikallaan istuen. Välillä se onnistuu ja välillä on pidettävä päivienkin taukoja ja annettava asioitten hautua pienen koiran mielessä. Hiljaa hyvä tulee. Pääasia, että luoksetulot onnistuu kiitettävästi. Myy on ollut nyt muutaman viikon ajan muiden koirien kanssa ulkona tarhassa päivät. Mukavaa, ettei tarvitse enää kotiin tullessa jännittää montako pissaa on lattialla tai onko pureskeltu enempää ovenkarmeja (kylppärin oven karmeissa nimittäin on Myyn signeeraus...).





Viime lauantaina osallistuin koirahierontakurssille, jossa opetettiin koiran kevyttä hierontaa kotitarpeiksi. Otin Ilonan mukaani ja se pääsikin "asiakkaaksi". Ilona kyllä on vaivaton kaveri tuollaisissa tilanteissa. Se osasi odottaa hiljaa häkissään teorialuennon ajan ja osasi myös rauhoittua pöydälle makaamaan hierontaa varten. Tämä ei tosiaankaan onnistunut kaikilta mukana olleilta koirilta. Hieroimme pareittain kaksi koiraa eikä Ilonaakaan haitannut, että vieras ihminen hoiti sitä. Kurssin opettaja Suvi tutki pikaisesti koirat ja Ilonan kohdalla hän totesi sillä olevan paljon kireyttä lantion alueella. Ilona ei myöskään jaa painoaan tasaisesti kaikille jaloilleen vaan kevensi erityisesti oikeaa takajalkaa. Myös lihasmassa oikeassa jalassa oli selvästi heikompi kuin vasemmassa. Hieronnan aikana huomasikin, että Ilonalla oli kipeitä paikkoja paljon. Varasinkin Ilonalle kaksi hieronta-aikaa maaliskuulle, parasta että ammattilainen tutkii mistä kiikastaa. Mitään ontumisia tms. muita tuki- ja liikuntaelimistön vaivojahan Ilonalla ei ole ollut.

Onnistakin täytyy sen verran mainita, että Onni on ollut todella hyvin kuulolla agilitytreeneissä. On ollut kyllä ilo opetella uusia kuvioita, kun voi luottaa koiraan enemmän :) Onni kuulemma lukee ohjaustani tarkasti. Vauhtiakin ollaan saatu roimasti lisää. Viimeksi mentiin puomia ja otettiin takaa kiertoja ja välistä vetoja. Myös A-este onnistuu hyvin.